Не би трябвало училищата да бъдат затворени, заяви в сутрешния

Не би трябвало училищата да бъдат затворени, заяви в сутрешния ...

Д-р Брънзалов: Без паника! Децата са кихали и преди 2020 година.


Не би трябвало училищата да бъдат затворени, заяви в сутрешния блок на бТВ д-р Николай Брънзалов, заместник – председател на БЛС.

„Ние се срещаме с едно зло“, заяви той за коронавируса и напомни как и здравната система е имала трудности.

„Епидемията в училищата  ще се развие така, както се разви в обществото. Нека да не забравяме, че при децата няма симптоми. Учителите трябва да се пазят, а вкъщи всеки трябва да научи на хигиена детето си и да не го праща болно в училище“, заяви Брънзалов.

„Тези приказки за втора вълна, трета вълна… Нека да се успокоим. България стои добре. И училищата ще се научат. Не може всяко дете, което кихне да бъде вкарвано в изолатор. Това дете е кихало и преди 2020 година“, каза още зам. – председателят на БЛС.


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 12423 Великобритания регистрира 4368 нови случая на коронавирус, а Италия - 1350 Великобритания регистрира 4368 нови случая на коронавирус, а Италия - 1350 Потвърдените случаи на коронавирус в Мексико надхвърлиха 700 хиляди Потвърдените случаи на коронавирус в Мексико надхвърлиха 700 хиляди За седмица: Броят на заразените с коронавируса по света нарасна с близо 2 милиона За седмица: Броят на заразените с коронавируса по света нарасна с близо 2 милиона
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg