На 5-6 май ще достигнем пика на заразата. Това прогнозира

...
На 5-6 май ще достигнем пика на заразата. Това прогнозира
Коментари Харесай

Вирусолог прогнозира кога ще е пикът на COVID-19

На 5-6 май ще достигнем пика на заразата. Това прогнозира пред БНР виросологът проф. Радка Аргирова, член на Медицинския експертен съвет към Министерския съвет.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3253
Тя обясни, че изчисленията ѝ са такива, защото допуска по Цветница и Великден хората да си позволят да се съберат с най-близките си и заради това около 30 дни по-късно ще е пикът. Според нея в България сценарият на развитие на коронавирусната зараза се развива доста различно от наблюдаваното в Италия и Испания.

Пет са новите случаи на COVID-19 у нас

Проф. Аргирова обясни, че с тестването на 1000 души, които работят на първа линия срещу заразата, се цели да се разбере какъв е обхватът на епидемията.

" Това изследване ще ни покаже хората, които са се срещали с вируса и имат изградени антитела, те вече могат да се грижат за хора с Covid-19 и да се връщат постепенно на работните си места ". Според нея за много хора ще е успокоително да си направят бърз тест за наличие на коронавирусна инфекция и посочи, че цената на такова изследване е от порядъка на 25, 30 лева. " Ако открият, че имат антитела, ще могат да се върнат спокойно на работа, а ако нямат - ще бъдат още по-внимателни ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3253  Пет са новите случаи на COVID-19 у нас Пет са новите случаи на COVID-19 у нас  Дезинфекцират камионите от краткотрайния паркинг на летище Дезинфекцират камионите от краткотрайния паркинг на летище " Узунджово "  Електронни свидетелства за съдимост могат да се декларират единствено посредством електронен автограф Електронни свидетелства за съдимост могат да се декларират единствено посредством електронен автограф
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР