На 28 септември си спомняме за смелия български революционер, роден

...
На 28 септември си спомняме за смелия български революционер, роден
Коментари Харесай

Прекрасни имена черпят днес! Почитаме смел български революционер

На 28 септември си спомняме за смелия български революционер, роден през 1835 г. – преди 180 години поп Харитон Халачев, който по време на Априлското въстание безстрашно брани, заедно с Бачо Киро Петров и още смели революционери Дряновския манастир и проля своята кръв за българската свобода.
Харитон
Какво значи името Харитон? Кога Харитон празнува имен ден.
1. Харитон е древногръцко име, което означава любезен, добър.
2. Мъжете с това име празнуват имен ден на 28 септември.
3. Още от детство Харитон е много справедлив, но и много неотстъпчив.
4. Мъжете с това име винаги държат на думата си.
5. Харитон е последователен в своите решения и обикновено създава силно семейство.
6. Мъжете с това име нямат чувство за хумор.
Значение на буквите в името
Х залагат в живота на своите собствени сили, желание да спечелят престиж, тенденция да бъдат независими в живота, чувствителност към оценки, които дават за тях околните.
А символ на началото, силата и желанието да започнеш нещо и да го осъществиш, желание за духовен и физически комфорт.
Р способност да не бъдат измамени от външни фактори, способност да проникват в същността, самочувствие, стремеж за активност, смелост, страст и понякога неразумно поемане на риск и авантюризъм, склонност към догматизъм в разсъжденията.
И финес, чувствителност, доброта, стремеж към хармония с околната среда, романтичен мек характер, ефективността и практичността много често е просто поза, за да се скрие истинската същност.
Т творческа личност, чувствителен характер, интуиция, стремеж към непрекъснато търсене на истината, символът на кръста напомня за преходността на живота и затова не отлагат нещата, които могат да се свършат сега.
О силни и дълбоки чувства, способност да се справят с парите, необходимост от самопознание, желание да се разбере собствената цел, богата интуиция, способност да отделят най-важното и значимото от суетата на живота.
Н знак на протест, отхвърляне на всичко безразборно, вътрешна сила, остър критичен ум, желание за духовно и физическо здраве, трудолюбие и упорита работа, отхвърляне на монотонната и скучна работа.
Имен ден празнуват Харитон, Хари, Хариета, Харитонка, Тони, Тонка
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР