На 19 октомври 2018 година президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев

...
На 19 октомври 2018 година президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан посочи защо сегашната международна обстановка прилича на Карибската криза от 1960-те години

На 19 октомври 2018 година президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев взе участие в 12-та Среща на високо равнище на Форума „ Азия-Европа” (АСЕМ) в Брюксел в рамките на работното си посещение в Белгия.

По време на изказването на сесията на Форума президентът на Казахстан отбеляза, че с оглед повишена конфликтност и ръста на санкционни и търговски войни сегашната международна икономическа и политическа обстановка може да се сравни с Карибската криза от 1960-те години.

Президентът отбеляза отсъствието на нужното внимание от страна на международната общност към проблемите в Сирия, Украйна и други държави, въвлечени в конфликти. Освен това, президентът засегна въпроса с международния тероризъм, който днес е главен световен проблем. По негово мнение, международният тероризъм ще остане проблем и засега има заплаха от разпространение на балистични ракети.

Назарбаев призова участниците в Срещата на високо равнище на АСЕМ да подтикнат САЩ, Русия, Китай и Европейски съюз да намерят решение за съществуващите разногласия в света.

В заключение президентът на Казахстан Назарбаев още веднъж потвърди готовността на Казахстан активно да участва в партньорство, насочено към противодействие на глобалните предизвикателства на Азия и Европа, а също да се търсят общи пътища за борба с тероризма, призова всички държави към диалог и предложи Астана да стане платформа за провеждане на преговори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР