Наша колежка се оказа заразена с коронавирус. Това заяви на

...
Наша колежка се оказа заразена с коронавирус. Това заяви на
Коментари Харесай

Коронавирус и при медици от Спешна помощ

Наша колежка се оказа заразена с коронавирус. Това заяви на брифинг д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ за София-град и област.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4395
" След като един екип посещава около 10-12 адреса няма как да се знае от къде е заразата, каза шефът на спешната помощ ", каза още той.

Нов смъртен случай заради коронавируса. Броят на заразените вече е 54

" Бяха тествани контактните с нея лица - от 101 проби в събота и неделя се установи, че още 6 наши колеги медици са носители ", разкри д-р Гелев като така общата бройка на заразените от Спешна помощ са 7 души. Заразените са двама лекари, един фледшер и 4 медицински сестри.

Около 600 са посетени адреси в две дежурства - РЗИ-София ги обследва, за да се види дали има симптоми сред хората. Д-р Гелев уточни, че това са пациенти на екипа със случая на коронавирус.

" Вчера смяната е работила с минус два лекаря. Спешният център е с 940 души. Ние обслужваме София и областта ", коментира директорът на Спешна помощ.

" Всички от центъра, включително аз, ще бъдем тествани с бързи тестове ", допълни той.

" Имаме 1200 еднократни гащеризона, имаме 200 за многократна, поръчани са още бройки. Бройката е достатъчна засега, но не и за следващите 3 месеца ", разкри д-р Георги Гелев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4395  Български пощи ще обслужват преди обяд единствено пенсионери Български пощи ще обслужват преди обяд единствено пенсионери  Жанет Осипова стана доброволка Жанет Осипова стана доброволка  Франция чака най-тежката си криза от 1945 година Франция чака най-тежката си криза от 1945 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР