Националният съвет на БСП прие единодушно Визия за Европа -

...
Националният съвет на БСП прие единодушно Визия за Европа -
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП постави условия за евродепутатите, които се оказват спънка за Станишев и Пирински

Националният съвет на БСП прие единодушно " Визия за Европа " - предизборната платформа за европейските избори през 2019. По предложение на Янаки Стоилов в нея са заложени задължителни условия за евродепутатите на левицата. Той е направил предложението преди 10 дни на съвместно заседание на Националния предизборен щаб на партията и на комисията по идейно развитие на БСП.

Критерии за тези задължителни условия били решения, взети от ръководните органи на БСП по важни европейски въпроси. Аргумент за тях бил, че през изминалия мандат често се случвало представителите на левицата в Брюксел да гласуват обратно на приети решение на БСП. За да се прекрати тази порочна според социалистите практика те залагат следните условия: " за " Шенген; " за " еднакви стандарти в храните; " за " ядрени мощности; " за " интеграция на Западните Балкани, както и: против Истанбулската конвенция; против Пакта за миграция на ООН и против пакета Макрон.

С тези условия на практика се създава проблем за двама от досегашните евродепутати на БСП - Сергей Станишев, който подкрепи Истанбулската конвенция и пакта за миграция и Георги Пирински, който също бе за Пакта.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР