Националният съвет за тристранно сътрудничество приключи преди минути. На него

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество приключи преди минути. На него
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Мярката 60/40 може да изглежда единствена, но сама по себе си тя има голям обхват

Националният съвет за тристранно сътрудничество приключи преди минути. На него беше обсъден актуализиран вариант на проекта на Постановление на Министерски съвет относно компенсиране на работодатели, засегнати от кризата с коронавирус. Представителите на работодателските и синдикалните организации принципно са подкрепили новия вариант на постановлението. Това каза в предаването " Офанзива " по Канал 3 президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2985
В новия вариант на постановлението се предвижда компенсацията от страна на държавата в размер на 60% върху брутното трудово възнаграждение на работниците и служителите да имат право да ползват работодатели от всички сектори на икономиката, чиито приходи от продажби са намалели с най-малко 25%.

" Мярката 60-40 може да изглежда единствена, но сама по себе си, тя има голям обхват. Картината е по-различна от вчера. Тогава достъпът на фирмите, които могат да се възползват от нея беше много ограничен, имаше списък кой може и кой не да се възползва. Сега това отпадна и всички фирми, които са пострадали от кризисната ситуация и извънредното положение могат да кандидатстват. Те трябва да представят отчети за една година назад, документи с всички причини за това как бизнесът им е пострадал ", обясни Димитров.

Какво се разбра държавата с бизнеса и синдикатите за схемата 60/40?

" Сигурно, ще има процент на хората които ще злоупотребят, но масово това няма да е така, 90 процента от фирмите ще спазят правилата ", уточни той.

" Има едно изключение, списъкът на Ананиев, всички фирми, които са пострадали от заповедта на здравния министър Ананиев за затваряне на заведения и т.н., те няма да се налага да представят документи, а ще могат директно да се възползват от мярката ", каза президентът на КНСБ.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2985  Марешки: Българска социалистическа партия и президенът не могат да си намерят ролята в тази спешна обстановка Марешки: Българска социалистическа партия и президенът не могат да си намерят ролята в тази спешна обстановка  Отменя се карантината в болничното заведение в Пещера Отменя се карантината в болничното заведение в Пещера  В Нидерландия инфектираните с ковид са към този момент близо 10 000, а умрелите - 639 В Нидерландия инфектираните с ковид са към този момент близо 10 000, а умрелите - 639
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР