На нито едно друго място няма по-голям брой заразени с

...
На нито едно друго място няма по-голям брой заразени с
Коментари Харесай

Никъде другаде коронавирусът не се оказа толкова смъртоносен, колкото в САЩ

На нито едно друго място няма по-голям брой заразени с коронавирус, отколкото в САЩ. Никъде другаде вирусът не се оказа толкова смъртоносен. Близо 100 000 души са починали след заразяване с новия коронавирус. Това сочат данни на университета Джонс Хопкинс. Броят на заразените пък надхвърли 1,5 милиона, пише " Дойче веле ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8273
Манипулирани данни?

При това има данни, че здравните власти в някои американски щати са манипулирали статистиките за коронавирус, съобщава германският седмичник „ Ди Цайт ". Служители от Вирджиния, Тексас и Върмонт са признали, че е имало смесване на тестове и резултати, водещи до впечатлението, че ситуацията е по-добра от фактическата.

Учените прогнозират, че до края на месеца броят на починалите в САЩ ще достигне 110 000 души, а в края на юли ще се стабилизира около 145 000. Голям брой лекари в САЩ изразяват недоволство от това, че страната се е оказала напълно неподготвена за кризата с коронавируса. Сред тях е професор Меган Рани от болницата в Роуд Айлънд. Според нея, голям брой болници в Североизточната част на САЩ не са били снабдени с достатъчен брой предпазни маски и облекла, дезинфектанти и хигиенни материали.

Пред германска медия тя заявява, че „ никой в страната не е сметнал за необходимо да създаде национален резерв от подобни материали. Според Рани, най-потискащото в тази ситуация е това, „ че правителството явно не мисли за нас. Или сме му безразлични, или то просто не е в състояние да предвиди правилно нещата “.

Лекарката поставя унищожителна диагноза на американското здравеопазване в момента. Тя го нарича „ дисфункционално " и добавя: " САЩ имат огромен потенциал в сферата на откритията и иновациите, но се справят много зле в превенцията на заболявания и подготовката за кризи, като сегашната ".

На този фон прозвуча повече от цинично изказването на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Той заяви, че потвърдените над милион и половина случаи на зараза не са непременно “нещо лошо”. Тръмп гледа на тази статистиката като на “нещо хубаво ", защото тя доказвала, че „ нашите тестове са много по-добри”. Той заяви още: " Възприемам го като отличие на честта ".

Границите към Мексико и Канада остават затворени до 21 юни за всички пътувания, които не са спешно необходими. Рестрикциите бяха въведени на 18 март. Единствено здравните работници, екипажите на самолетите и американци, които се връщат обратно в САЩ, могат да преминават.

Съединените щати обявиха още, че ще разширят правомощията, които позволяват бърза депортация на нелегални мигранти, заловени на американската граница, в съответствие със заповед на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Забрани за пътуване до и от Бразилия?

Американският президент заяви, че обмисля да наложи забрана за пътуване до и от Бразилия, тъй като тази страна регистрира рекорден брой починали след заразяване с Ковид-19 през последното денонощие.

“Обмислям го”, каза Тръмп пред репортери в Белия дом, “не искам хора да идват тук и да заразяват нашите хора. Не искам и хората там да са болни. Помагаме на Бразилия с вентилатори. Бразилия несъмнено има проблем”, допълни още Тръмп.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8273  Огнище на COVID-19 в завода за автомобилни елементи в Пазарджик Огнище на COVID-19 в завода за автомобилни елементи в Пазарджик  Нови жертви в Северна Македония Нови жертви в Северна Македония  Ивайло Иванов: Очакваме растеж на закононарушенията, само че ще противодействаме

Ивайло Иванов: Очакваме растеж на закононарушенията, само че ще противодействаме
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР