Намаляват хоспитализираните болни и усложнените случаи. Целта на всички е

...
Намаляват хоспитализираните болни и усложнените случаи. Целта на всички е
Коментари Харесай

Справя ли се София с разпространението на COVID-19?

Намаляват хоспитализираните болни и усложнените случаи. Целта на всички е била да се ограничи разпространението. COVID-19 е дошъл у нас като внос, каза директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8703
По БНТ той каза, че после имало скрити случаи, открити у нас, като постепенно заразата е влезнала и в старческите домове. Д-р Пенчев похвали и болниците, и служителите на РЗИ за справяне с предизвикателствата. Отбеляза, че 2300 служители на всички РЗИ са били 24 часа на разположение.

Отново! Излекуваните са повече от заразените с COVID-19 у нас

" Нормалният ритъм на работа на болниците никога не е спирала ", каза той.

Призна обаче, че определени болници ще имат Коронавирус отделения, но няма да спрат редовната си дейност. 130 медицински лица са заразени в София. По думите на директора на РЗИ още се търсят причините за заразяването. Но е категоричен, че болниците са реагирали адекватно и са имали достатъчен брой налични предпазни средства.

Относно ситуацията в София специалистът посочи, че целта още в началото е била да се намерят заразителите. Директорът на РЗИ-София той коментира и защо са били затворени двата ромски квартала в столицата.

" Ние търсихме хората, които в контакта си, като заразоносители, могат да заразят много хора. Свръхразпространител, който преди да бъде констатиран като носител, то е заразил достатъчно други хора. Идеята на тази стратегия беше да потърсим тези хора, които 20% от тях биха заразили вторично други хора ", каза д-р Пенчев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8703  Отново! Излекуваните са повече от инфектираните с COVID-19 у нас Отново! Излекуваните са повече от инфектираните с COVID-19 у нас  СЗО предлага шерване на патенти за ваксини за COVID-19 СЗО предлага шерване на патенти за ваксини за COVID-19  За пръв път! Ню Йорк се готви за намаляване на карантинните ограничения За пръв път! Ню Йорк се готви за намаляване на карантинните ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР