Най-развитите страни разполагат с почти осем пъти повече болнични легла,

...
Най-развитите страни разполагат с почти осем пъти повече болнични легла,
Коментари Харесай

Данни на ООН показват огромни разлики в подготвеността на страните да се борят с COVID-19

Най-развитите страни разполагат с почти осем пъти повече болнични легла, отколкото най-слабо развитите, става ясно от оповестени днес данни на ООН, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6696
Докладът на Програмата за развитие на ООН (ПРООН) подчертава огромните разлики в подготвеността на страните по света да се преборят и да се възстановят от кризата с коронавируса.

Има държави без COVID-19

Според данните страните от категорията на най-развитите като Норвегия и Германия разполагат средно с 55 болнични легла, повече от 30 лекари и 81 медицински сестри на 10 000 души от населението. За сравнение страни като Афганистан или Етиопия разполагат съответно със седем болнични легла, двама и половина лекари и шест медицински сестри на 10 000 души от населението.

Норвегия, Швейцария, Ирландия, Германия и специалният административен район на Китай - Хонконг са начело на списъка от най-подготвени за пандемията страни, според доклада на ПРООН. В дъното на класацията е Нигер, а пред него са Централноафриканската република, Чад, Южен Судан и Бурунди.

Що се отнася до най-тежко засегнати от COVID-19 страни, по подготвеност за справяне със заразата САЩ заемат 16-о място, Италия - 29-о, Испания - 25-о, а Франция - 27-о. Китай заема 85-о място, а Иран е на 65-о.

ПРООН посочва също нарастващите разлики в достъпа до интернет на фона на карантинните мерки, като 85 процента от световното население е ограничено във възможността да работи и да продължава обучението си онлайн, защото няма достъп до надежден широколентов интернет.

окладът на ПРООН за подготвеността за борба с коронавируса използва различни показатели за 189 страни. Сред тях са нивото на развитие, неравенството, възможностите на здравната система, достъпът до интернет, за да оцени доколко добре държавите могат да се справят с последствията от пандемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6696  Масово произвеждане на ваксина за ковид надали ще има доникъде на 2021 година Масово произвеждане на ваксина за ковид надали ще има доникъде на 2021 година  Седем от възрастните хора с Covid-19 от село Гара Орешец са настанени във врачанската болница Седем от възрастните хора с Covid-19 от село Гара Орешец са настанени във врачанската болница  Нови 227 инфектирани с ковид в Сърбия Нови 227 инфектирани с ковид в Сърбия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР