Най-малко 40 души са дали положителна проба за коронавирус, след

Най-малко 40 души са дали положителна проба за коронавирус, след ...

Най-малко 40 души са дали положителна проба за COVID-19, след църковна служба в Германия.


Най-малко 40 души са дали положителна проба за коронавирус, след като присъствали на служба в баптистка църква в западния германски град Франкфурт, съобщиха местните здравни власти, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8426
"Повечето не са особено болни. Доколкото ни е известно, само един от тях е приет в болница", съобщи ръководителят на отдела по здравеопазване на Франкфурт Рене Готшалк.

42 нови смъртни случя от коронавируса в Германия

Заместник-ръководителят на баптистката енория Владимир Прицкау заяви, че шестима души са в болница. Отделно властите на намиращия се на 25 км източно от Франкфурт град Ханау съобщиха, че най-малко 16 души от този град са заразени с коронавируса, след като били на същата служба.

Поради случилото се във Франкфурт властите на Ханау отмениха планирана за утре в местен стадион мюсюлманска религиозна служба.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8426 Четири страни от ЕС предлагат алтернатива на антивирусния план Меркел-Макрон Четири страни от ЕС предлагат алтернатива на антивирусния план Меркел-Макрон Общински съветници от ГЕРБ дариха 200 шлема на 3 училища в Карнобат Общински съветници от ГЕРБ дариха 200 шлема на 3 училища в Карнобат Общо 25 души вече са заразени с COVID-19 в завода в Пазарджик Общо 25 души вече са заразени с COVID-19 в завода в Пазарджик
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg