Над 60 милиона случая на заразяване с новия коронавирус са

...
Над 60 милиона случая на заразяване с новия коронавирус са
Коментари Харесай

Над 60 милиона души в света са регистрирани като заразени с новия коронавирус

Над 60 милиона случая на заразяване с новия коронавирус са официално регистрирани по света от началото на пандемията, показва преброяване на Франс прес към 18.30 ч. по Гринуич.

Общо 60 014 291 случая на заразяване, в това число 1 415 258 със смъртен изход, са регистрирани в света от появата на пандемията в Китай през декември 2019 г. Повишаването на броя на заразените се дължи само отчасти на увеличения брой тестове, а в Европа и САЩ се наблюдава нова вълна на заразявания.

Европа е районът с най-много случаи в момента - 17,1 милиона заразени, в това число близо 388 000 починали, но темпото на разпространение на вируса се забавя. През последните 7 дни в 52-те европейски страни са регистрирани 1,7 милион новозаразени, с 10 процента по-малко от предишната седмица.

САЩ са изправени пред трета вълна заразявания и наближават 13 милиона заразени при над 260 000 починали. В тази страна броят на новозаразените расте - над 1,2 милион през последните 7 дни спрямо 1,1 милион предишната седмица, или повишение от 11 процента.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15722  Болниците в Троян се нуждаят от още медици и доброволци Болниците в Троян се нуждаят от още медици и доброволци  Експерти на СЗО желаят още веднъж да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал новият ковид Експерти на СЗО желаят още веднъж да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал новият ковид  Часове наред близки на мъж не знаят в коя болница е, уведомяват ги след гибелта му Часове наред близки на мъж не знаят в коя болница е, уведомяват ги след гибелта му
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР