Над 20 милиона са заразените с новия коронавирус в света,

...
Над 20 милиона са заразените с новия коронавирус в света,
Коментари Харесай

20 милиона вече са заразените с Covid-19 в глобален мащаб

Над 20 милиона са заразените с новия коронавирус в света, става ясно от данните на университета „ Джонс Хопкинс “. Само за последните три седмици с Covid-19 са се заразили пет милиона души.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11364
Учените смятат, че реалният брой на инфектираните е значително по-висок заради ограниченото тестване и факта, че около 40 процента от заразените не проявяват симптоми.

Заразените с COVID-19 в света надхвърлиха 19 милиона

Около половината от заразените в света са в Съединените щати, Бразилия и Индия. Значителен ръст регистрират в Русия, Южна Африка и Мексико.

Съединените щати продължават да са най-засегната от пандемията страна, но президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отново заяви, че ситуацията се подобрява и прогнозира, че до края на годината Вашингтон ще разполага с действаща ваксина - твърдение, което много медицински експерти опровергават. Коронавирусът се завърна в Нова Зеландия, където за пръв път от повече от 100 дни бяха регистрирани четири нови случая. Заразени са членовете на едно домакинство в най-големия град в страната Окланд.

В Европа активно се обсъжда, как да се провеждат учебните занятия. В Шотландия днес учениците се върнаха в класните стаи след лятната ваканция, а в някои провинции на Германия новата учебна година започна със задължително носене на маска и нова организация на движение в училищните сгради.

Заразата се разпространява много бързо и в Бейрут, където унищожителните експлозии миналата седмица раниха хиляди хора и предизвикаха здравна криза.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11364  Турция вкарва ограничавания за ръчния багаж при самолетни полети в страната Турция вкарва ограничавания за ръчния багаж при самолетни полети в страната  Солени санкции за заведения в Гърция, които работят след среднощ Солени санкции за заведения в Гърция, които работят след среднощ  Доналд Тръмп е развалил връзките си с водача на Китай Доналд Тръмп е развалил връзките си с водача на Китай
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР