Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София,

Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София, ...

Проговори лекарка от Пета МБАЛ, заразила се с COVID-19.


Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София, която е болна от коронавирус. Това призна самата тя в социалната мрежа Фейсбук.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2718
Жената описва, че вероятно се е разболяла покрай контактите си с пациенти в Спешния кабинет.

Заразената с COVID-19 в Хасково контактувала с роднини от Англия

Ето какво пише още тя в профила си във Фейсбук: "Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати, Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във "войната "с вируса с красиво име Корона. Искам да Ви информирам,че аз вече съм заразена. Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта.

Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега. Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира, се без мен.

Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

COVID-19 порази цяло семейство с малки деца, заразата стигна и до Стара Загора

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, без да зная, че съм вирусоносител.

Днес когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та... това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя за да продължа с хобито си , което е моята професия", пише още д-р Стоева.

Припомняме, че РЗИ издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, след установените случаи на COVID-19. 


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2718 Турски лекари за коронавируса: "Чакат ни още по-лоши дни" Турски лекари за коронавируса: "Чакат ни още по-лоши дни" Мъж облиза рафтовете в магазина, сдоби се с обвинение в тероризъм Мъж облиза рафтовете в магазина, сдоби се с обвинение в тероризъм  Учени: Коронавируъст може да отнеме живота на 1,8 милиона души по света Учени: Коронавируъст може да отнеме живота на 1,8 милиона души по света
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg