Над една трета от американците са използвали дезинфектанти и почистващи

...
Над една трета от американците са използвали дезинфектанти и почистващи
Коментари Харесай

Заради COVID-19 американция масово използвали по опасен начин дезинфектанти и почистващи препарати

Над една трета от американците са използвали дезинфектанти и почистващи препарати по неправилен начин в опит да предотвратят заразяване с коронавируса, показва проучване в САЩ, проведено малко след като президентът Доналд Тръмп попита дали инжектирането на подобни продукти може да лекува COVID-19, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8951
Почистването на храна с белина, използването на почистващи или дезинфекциращи препарати върху голата кожа и поглъщането на подобни препарати са сред най-често съобщаваните варианти на " високорискови " практики, показва онлайн проучване с участието на 502 възрастни от САЩ, съобщиха американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Водещият автор на изследването съобщава, че то е извършено в резултат на резкия скок на сигналите за излагане на почистващи средства и дезинфектанти по време на пандемията.

В края на април Тръмп попита учени дали вкарването на дезинфектант в телата на заразени с коронавирус може да помогне за премахване на болестта, с което ужаси здравните експерти, припомня Ройтерс. Производители на продукти за почистване на домовете бяха принудени да призоват хората да не пият и да не си инжектират техните продукти.

Около 39 на сто от участвалите в проучването са съобщили, че нарочно извършват поне едно от " високорисковите " действия, които не се препоръчват от американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията - включително пръскането на тялото с дезинфант и пиенето или жабуренето с разреден разтвор на белина и сапунена вода.

Една четвърт от запитаните съобщава, че през последния месец са изпитали някакви здравословни проблеми, които според тях се дължат на използването на тези продукти.

Центровете смятат, че в официалните послания за предотвратяване на разпространението на COVID-19, които в момента се фокусират върху хигиената на ръцете честото чистене трябва да се включи информация за правилното използване на почистващи средства и дезинфектанти, както и за складирането им далеч от достъпа на деца.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8951  Италия записва 85 нови смъртни случая от COVID-19 и 518 нови инфектирани Италия записва 85 нови смъртни случая от COVID-19 и 518 нови инфектирани  Говорителят на Щаба в Испания: Не е рационално да се приказва за 43 000 жертви Говорителят на Щаба в Испания: Не е рационално да се приказва за 43 000 жертви  Ирак за първи път записва над 1000 случая на ковид за един ден Ирак за първи път записва над 1000 случая на ковид за един ден
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР