На близо половин милион деца в Израел от днес вече

...
На близо половин милион деца в Израел от днес вече
Коментари Харесай

Близо половин милион деца в Израел от днес отново могат да ходят на градина

На близо половин милион деца в Израел от днес вече е позволено да се върнат в предучилищни и детски градини. Това става за първи път след налагането в средата на март на карантина в усилията да се спре разпространението на коронавируса, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7633
Разпоредбите на министерството на здравеопазването обаче ограничават броя на децата в една група до 18, а също и времето им в детските градини - до три дни в седмицата, съобщи образователното министерство.

Неделя е началото на работната седмица в Израел.

В Израел броят на излекуваните от коронавирус надвиши два пъти броя на болните

Израел започна постепенно да отваря отново училищата миналата седмица. Много от неговите 9,2 милиона граждани се чувстват достатъчно сигурни, за да излязат на открито, а парковете и крайбрежните алеи бяха пълни в събота. Това може да се каже и за природните резервати, които също отвориха.

Носенето на маски за лице на открито и спазването на разстояние 2 метра от човек на човек остава задължително.

Очаква се правителството да позволи събиране на до 100 души от 31 май, а всички ограничения за събирания вероятно ще бъдат отменени от 14 юни, при условие че броят на потвърдените нови случаи на коронавирус остава под 100 на ден.

Израелският парламент удължи срока на проследяване на хората с коронавирус

От средата на март Израел наложи строги мерки за предотвратяване на масово разпространение на коронавируса и се справи с по-добре с гарантирането на здравето на населението си в сравнение с други страни, макар и с огромна икономическа цена.

Здравното министерство на страната е потвърдило 16 454 случая, от които 11 376 са се възстановили. Министерството твърди, че от Ковид-19 са починали 247 души, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7633  Кирил и Георги Домусчиеви подариха храни за 4000 нуждаещи се фамилии Кирил и Георги Домусчиеви подариха храни за 4000 нуждаещи се фамилии  Две фамилни огнища на COVID-19 в село Осина Две фамилни огнища на COVID-19 в село Осина  От идната седмица 70% от държавните чиновници в Гърция се връщат на работа От идната седмица 70% от държавните чиновници в Гърция се връщат на работа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР