НАТО планира да проведе около 20 експеримента по време на

...
НАТО планира да проведе около 20 експеримента по време на
Коментари Харесай

НАТО ще проведе около 20 експеримента по време на голямото военно учение в Норвегия

НАТО планира да проведе около 20 " експеримента " по време на най-големите през последните години учения край руските граници Trident Juncture (TRJE18), сообщиха от алианса.

Маневрите ще се проведат от 25 октомври до 7 ноември в Норвегия. В тях ще участват около 50 000 военни от 30 страни, сред които са не само членко на НАТО, но и партньори.

" Ученията ще осигурят среда за тестването, уточняването и по-нататъшното развитие на съществуващите или нови възможности. Координирайки и интегрирайки експерименти на организацията и страните от НАТО в TRJE18, НАТО се стреми да осигури най-добри експериментални резултати, без да подлага на риск задачите на учението ", се посочва в съобщение на сайта на командването.

Один от експериментите ще е отработването на оперативното разгръщане на координационно-команден модул за разполагане и управление на военно-въздушните сили, предоставени на страните-съюзници. Генерал-лейтенант Руне Якобсен от норвежките въоръжени сили съобщи, че Швеция и Финландия, които не са членки на алианса, ще отворят въздушното си пространство за операции по време на маневрите.

Той уточни още, че основният район на учението ще е разположен на повече от 1000 км от руската граница, а въздушните операции - на 500 км.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР