1052 незаконни постройки – гаражи, бараки и навеси, са в

...
1052 незаконни постройки – гаражи, бараки и навеси, са в
Коментари Харесай

Събарят 1052 незаконни бараки в Монтана

1052 противозаконни постройки – гаражи, бараки и навеси, са в развой на унищожаване в Монтана. Кампанията по разчистването на регионалния град от саморъчни градежи е в разгара си. Тонове отпадъци се извозват на депото за боклуци, заяви кметът Златко Живков.
 sabaryane_baraki_montana201807a_1024x683  sabaryane_baraki_montana201807b_1024x683  sabaryane_baraki_montana201807c_1024x683  sabaryane_baraki_montana201807d_1024x698
Акцията по събарянето на бараките стартира след многомесечно обхождане на централната част на града и кварталите от общински чиновници и разказване на всички противозаконни постройки. Стопаните на разкривните и ръждясалите съборетини са приканени от локалната администрация сами да ги срутен, а в случай че не го създадат в дадените периоди със задачата се заемат служащи с багери и чукове.

Засега множеството от хората сами събарят противозаконните си постройки, споделиха от общината. Повечето от навесите са строени в междублоковите пространства през последните 40 години за гаражи, само че в малко от тях има коли. Част от бараките са превърнати в складове за ненужни движимости, други се употребяват за хранилища за дърва и въглища, а трети са трансформирани в кафези, в които се отглеждат кокошки и зайци.

След премахването на бараките остават планини от боклук, които общината почиства и изхвърля. „ Вече не броя какъв брой ремаркета с отпадък извозихме, до момента не са по-малко от 20! ” сподели шефът на общинското дружество „ Чистота ” Илиян Илиев.

В част от клетките служащите откриват същински съкровища – като автомобил на над 50 години, който би зарадвал всеки колекционер на возила.

Досега в централната част на Монтана са демонтирани 311 противозаконни гаража, в ж.к „ Младост ”1 – 114, а в ж.к. ”Младост ” 2 – 334. В междублоковите пространства на „ Младост ” 3 има още 246 противозаконни обекта, които ще бъдат отстранени в идващите два месеца.

„ Благодаря на хората, които сами събориха противозаконните си постройки и на всички, които ни схващат и поддържат. Не може в 21 век в града ни да ни да има грозни и цялостни с отпадъци бараки, част от които са и източник на болести. Ще продължим с разчистването им, до момента в който премахнем всички и осигурим на жителите естествена европейска среда! ”, съобщи кметът Живков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР