Мъж на 79 години с коронавирус е починал в Университетската

Мъж на 79 години с коронавирус е починал в Университетската ...

Възрастен мъж с коронавирус е починал в русенска болница.


Мъж на 79 години с коронавирус е починал в Университетската болница "Канев" в Русе. Това съобщават от Областния оперативен щаб в крайдунавския град. Мъжът бил поставен на кислородна терапия, но не успял да се пребори със заразата.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11048
От Областният оперативен щаб уточняват, че починалият не е от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе. От там информират, че общият брой на потвърдените досега случаи с коронавирусна инфекция в социалното заведение е 90 души. От тях 83 са обитатели, а седем са служители. Двама от потребителите починаха през седмицата - 80-годишен мъж и жена на 86 години.

33 нови случаи на COVID-19 в дом "Възраждане" в Русе

От останалите обитатели 24 са настанени в лечебни заведения. Други 19 души са безсимптомни и са изолирани в общинската вила "Липник", а 36 са карантинирани на четвъртия етаж в сградата на дом "Възраждане". Двама души са под домашна изолация.

От персонала на дома на болнично лечение са шофьор на линейка, електротехник и санитарка. Друга санитарка, медицинска сестра, трудотерапевт и социален работник са под домашна карантина.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 11048 Виетнам съобщи за трети починал от COVID-19 Виетнам съобщи за трети починал от COVID-19 Швейцария регистрира 180 новозаразени и двама починали за денонощие Швейцария регистрира 180 новозаразени и двама починали за денонощие Кувейт забрани полетите до някои страни заради коронавируса Кувейт забрани полетите до някои страни заради коронавируса
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg