Мръсният въздух, който дишаме през последните дни, уврежда абсолютно всички

...
Мръсният въздух, който дишаме през последните дни, уврежда абсолютно всички
Коментари Харесай

Пулмолог посочи как мръсният въздух уврежда организма

Мръсният въздух, който дишаме през последните дни, уврежда абсолютно всички вътрешни органи от нашето тяло. Когато имаме концентрация до 50 микрограма на куб.м. вдишваме 20 млн. микрочастици, което е нормата. На практика когато нивото на замърсеност е по-високо, да кажем над 200 микрограма, ние вдишваме около 50 милиона вредни прахови частици. Сигурен симптом, че нещо не е наред, е когато осъзнаем дишането си. Това сподели в сутрешния блок на БНТ д-р Александър Симидчиев, пулмолог и председател на Сдружение " Въздух за здраве ".

Продължителното въздържание от секс не е опасно за жените?

Той предупреди, че обикновените хирургични маски не могат да ни помогнат.
,,Те не пасват добре на лицето, а и въздухът може да проникне по всякакъв начин през тях. Ако искаме да се предпазим успешно от тези фини прахови частици, ни трябват по-плътни маски. Минус при тях е, че дишането става малко по-трудно``, посочи експертът и напомни, че не съществуват специални таблетки, които детоксикират белия дроб, каквито рекламни " продукти " са се появили през последните дни.

Медик разкри коя е най-добрата напитка през зимата
,,Единственото нещо е да работим заедно за намаляване на тези прахови частици``, заключи Симидчиев и призна, че е привърженик на принципа да плаща този, който замърсява.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР