Моля, председателстващият НС да бъде принципен, БСП вдигнаха ръка след

...
Моля, председателстващият НС да бъде принципен, БСП вдигнаха ръка след
Коментари Харесай

Боят настана! Депутатите подскочиха като ужилени заради заплахата на Нинова, а Цветанов...

Моля, председателстващият НС да бъде принципен, БСП вдигнаха ръка след като бяха закрити дебатите. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в процедура по начина на водене.

„ Няколко пъти вие г-н председател, вие се обърнахте и попитахте дали има желаещи за изказване. Нямаше нито един, който да вдигне ръка “, каза още Цветанов.

Цветан Цветанов
Повод за думите му бе скандалът, който избухна преди минути в парламента, а в основата му бе лидерката на БСП Корнелия Нинова .

„ Столът на Емил Христов не зависи от Цветан Цветанов, нека даде думата на всички депутати, които искат да се изказват “, каза пък зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски в процедура по начина на водене във връзка със закриване на дебатите по оставката на вицепремиера Валери Симеонов от страна на председателстващият заседанието Емил Христов.

Извънредно: Валери Симеонов даде назад! Няма да...

„ Не може само преди три минути да сте казал, че сте видели г-жа Нинова малко късно, малко рано. Става един народен представител, наказва ви пред всички медии и започвате да се гънете “, каза още Свиленски.

По думите му ПГ на „ БСП за България “ има време.

От своя страна председателстващият НС Емил Христов се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова и ѝ каза: „ Вие сте права, може да сте вдигнали ръка, но аз действително съм закрил дебатите “, допълни още Христов.

Емил Христов
„ Драгомир Стойнев направи силно изказване, ние искаме БСП да се изказват, но не четете правилника, както Дяволът Евангелието “, каза пък лидерът на „ Воля “ и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки, цитиран от Фокус.

Той се обърна към колегата си председателстващ заседанието Емил Христов: „ Не се поддавайте на натиска и да не нарушаваме законите в Република България. В крайна сметка ние сме гласували този правилник, имаше достатъчно време. Няколко пъти подканихте всеки желаещ да се изкаже. Направихте закриване, и след това имаше няколко вдигнати ръце от БСП. Аз не искам да вземам думата. Срещу този двоен стандарт протестират всички български граждани “.

Веселин Марешки

Малко след това по предложение на ДПС парламентът излезе в 15-минутна почивка, за да се проведе Председателски съвет, който да реши дали да се продължи с дебатите по оставката на Валери Симеонов. Предложението направи Рамадан Аталай от ДПС. „ Нека да сме на висотата на НС. Колеги от управляващото мнозинство. Политика с емоции, и на инат няма да ви заведе до онази цел, която сте тръгнали “, каза Аталай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР