Може ли коноравирусът да се разпространява във въздуха? Да, възможно

...
Може ли коноравирусът да се разпространява във въздуха? Да, възможно
Коментари Харесай

Капчици от COVID-19 във въздуха могат да ни заразят, ако не проветряваме

Може ли коноравирусът да се разпространява във въздуха? Да, възможно е. Световната здравна организация (СЗО) неотдавна призна вероятността COVID-19 да се разпространява във въздуха при определени обстоятелства.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10986
Последните информации за масово разпространение на COVID-19 на закрито - в ресторанти, нощни клубове и на репетиции на хорове, показват, че вирусът може да остане във въздуха достатъчно дълго, за да зарази околните, ако не се спазват стриктно мерките за социална дистанция, съобщава БТА.

Вирусолози: Втората вълна на COVID-19 е на прага и може да е по-страшна от първата

Според експерти липсата на вентилация в такива ситуации допринася за разпространението на заразата и може да позволи на вируса да оцелява по-дълго време във въздуха.

В доклад, публикуван през месец май, се посочват резултати от изследване, което установи, че при говорене се изхвърлят дихателни частици, които могат да останат във въздуха в затворено пространство от осем до четиринадесет минути.

Според СЗО най-силно изложени на опасността от зараза по този начин са лекарите и медицинските сестри, които изпълняват специализирани процедури като интубиране или включване на пациентите към белодробна вентилация. Здравните власти препоръчват използването на защитни маски и други защитни облекла и мерки при извършването на тези процедури.

Учените подчертават, че е далеч по-безопасно да стоим на открито, отколкото на закрито, защото капчиците с вируса се разпръскват в свежия въздух и така намаляват шансовете за разпространение на новия коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10986  Д-р Дариткова: Всички български жители ще имат достъп до имунизацията против COVID-19

Д-р Дариткова: Всички български жители ще имат достъп до имунизацията против COVID-19  7423 е броят на инфектираните с ковид във Финландия 7423 е броят на инфектираните с ковид във Финландия  Нов отрицателен връх в Румъния: 1356 новозаразени за едно денонощие Нов отрицателен връх в Румъния: 1356 новозаразени за едно денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР