Може и полева болница с легла за COVID да се

...
Може и полева болница с легла за COVID да се
Коментари Харесай

Директорът на УМБАЛ „Александровска“: Дпри и полева болница да се направи, няма кой да я обслужва

Може и полева болница с легла за Коронавирус да се направи, но няма кой да я обслужва. Затова стратегията за сега е да се откриват още подобни отделения в работещите болници. Това заяви дректорът на УМБАЛ „ Александровска “ - проф. Борис Богов в предаването „ Беновска пита “ по Канал 3.

По думите му проблемът с липсата на кадри остава.

„ Може и полева болница с легла за Коронавирус са се направи, но няма кой да ги обслужва. Затова стратегията за сега е да се откриват още подобни отделения в работещите болници “, каза нефрологът.

Той все пак потвърди, че всеки лекар би трябвало да е в състояние, за да лекува пациенти, инфектирани с коронавирус, тъй като са нужни техники, които се учат до шести курс в университетите. Единствено по-специфични умения се изискват в интензивните отделения за лечение на най-тежките случаи.



„ Клиниката по нефрология е с чудесни условия на работа. Дори на колегите им беше предоставен избор да бъдат ситуирани там, където им хареса, но те отказаха “, каза проф. Богов по адрес на протестиращия екип в клиниката, който вкупом подаде оставка, след като работното им място бе преструктурирано за лечение на COVID-пациенти.

Той заяви, че още на следващия ден е получил обаждания от бивши служители, които са готови да запълнят тази празнина, за да има кой да се грижи за трансплантираните пациенти.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15052  Лекар обслужва няколко села в пандемията Лекар обслужва няколко села в пандемията  Представителят на СЗО в София: Предстоят ни сложни дни Представителят на СЗО в София: Предстоят ни сложни дни  Мутирал вариант на COVID-19 може да се трансферира върху животни и да се връща при хората Мутирал вариант на COVID-19 може да се трансферира върху животни и да се връща при хората
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР