Може би в ромските махали ще има бум на коронавируса.

...
Може би в ромските махали ще има бум на коронавируса.
Коментари Харесай

Шефът на Св. Екатерина: В никакъв случай не трябва да се прекратява извънредното положение

Може би в ромските махали ще има бум на коронавируса. За жалост дисциплината не се спазва не само от ромите, но и от нас. Никой не е защитен. Това заяви в предаването " Неделята на Нова " по Нова телевизия проф. Здравко Кълвачев, вирусолог.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4219
" В никакъв случай не трябва да се прекратява извънредното положение ", допълни проф. д-р Генчо Начев, директор на университетската болница „ Света Екатерина “.

Удължиха срока на извънредното положение

" Засега има достатъчно легла. Спазването на дисциплината е основната мярка, която ще доведе до спад на заразените ", каза още той.

Проф. Кълвачев разкри, че има два вида на коронавируса - един по-лек и един, който засяга по-тежко. " Реално още не знаем пълната картина на вируса. Всеки ден излизат нови неща ", коментира вирусологът.

" Това заболяване не можем да го лекуваме на базата на опит, тъй като няма такъв. Начините на лечения са спрямо новите данни ", разкри проф. Начев.

" Задължително трябва да се мине на изследвания за сърцето и скенер, ако се докаже коронавирус при пациент. Сърцето се уврежда след прекаран COVID-19. И не само сърцето, всички органи се увреждат ", коментира директорът на болница „ Света Екатерина “.

" Ще имаме имунитет срещу вируса чрез ваксина, която още няма или като срещнем заразата. Не се знае кога ще е пикът на вируса - няма такава точна прогноза. Мерките са добри ", завърши проф. Здравко Кълвачев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4219  Ангелкова сигнализира за банкрутите в туризма Ангелкова сигнализира за банкрутите в туризма  86-годишна туркиня пребори ковид 86-годишна туркиня пребори ковид  Без наем в Луковит на затворилите обекти, които са общинска благосъстоятелност Без наем в Луковит на затворилите обекти, които са общинска благосъстоятелност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР