Модна къща Долче и Габана отмени свое дефиле в Шанхай,

...
Модна къща Долче и Габана отмени свое дефиле в Шанхай,
Коментари Харесай

Dolce & Gabbana с тежко обвинение

Модна къща " Долче и Габана " отмени свое дефиле в Шанхай, след като нейна реклама предизвика обвинения в расизъм и използване на остарели стереотипи, предадоха световните информационни агенции.
Китайците се подразниха от промоционалния видеоклип на " Долче и Габана " за дефилето, в който жена с азиатски черти се мъчи да яде пица и спагети с пръчици, напътствана от мъжки глас. На мнозина това се стори обидно, особено заради снизходителния тон на напътствията. В интернет беше разпространен и чат от Инстаграм, в който дизайнерът Стефано Габана, нарича Китай " невежа и смрадлива мафия ".
Модната къща разпространи изявление, че в страницата на дизайнера в Инстаграм са проникнали хакери и се извини на всички, почувствали се засегнати. Въпреки това знаменитости като актрисата Ли Бинбин и певеца Ван Цзюнкай заявиха, че ще бойкотират шоуто.
Скандалът с рекламата на " Долче и Габана " е поредният, предизвикан от погрешни послания на чуждестранни компании, които се възприемат от китайците като непочтителни. В началото на 2018 г. германската строителната компания " Даймлер " трябваше да се извинява, защото е " наранила чувствата на китайския народ " с цитат от Далай Лама в Инстаграм. Пекин гледа на религиозния водач като на сепаратист, оспорващ принадлежността на Тибет към Китай.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР