Млада жена от Афганистан е била убита от друга афганистанска

Млада жена от Афганистан е била убита от друга афганистанска ...

Жена уби друга след скандал в бежански лагер.


Млада жена от Афганистан е била убита от друга афганистанска мигрантка при конфликт между двете жени в бежанския лагер Мория на гръцкия остров Лесбос, предаде ДПА. Полицията е потвърдила пред гръцката държавна телевизия ЕРТ, че инцидентът е станал снощи, информира БНР.
Всичко по темата:Мигрантска криза 67
Предполагаемата извършителка на убийството първоначално е избягала към хълмове в околността на лагера, но е била арестувана през нощта, съобщи днес гръцкото държавно радио.

Според информация от полицейски източници е имало спор между децата на двете жени, живеещи в съседни палатки.

Гръцките власти са преместили двете семейства на друго място, съобщи местният информационен портал Политикалесвос.

Бежанският лагер Мория е пренаселен и спорове между мигранти в лагера, които живеят при мизерни условия, избухват често.

Според последни данни близо 17 000 души живеят във и около лагера, който е с капацитет да поеме 2,757 души.

Хуманитарни организации и Върховният комисариат на ООН за бежанците призовават отдавна за затваряне на лагера и за настаняване на мигрантите, живеещи в него, при по-добри условия.
Всичко по темата: Мигрантска криза 67 Над 660 000 души са били принудени да напуснат домовете си по време на пандемията от коронавируса Над 660 000 души са били принудени да напуснат домовете си по време на пандемията от коронавируса Гръцката брегова охрана спаси десетки мигранти край бреговете на Лесбос Гръцката брегова охрана спаси десетки мигранти край бреговете на Лесбос Германският вътрешен министър разочарован от новата Европейска комисия Германският вътрешен министър разочарован от новата Европейска комисия

Източник: novini.bg