Мисля, че студентите по медицина трябва да помагат доброволно, платено

...
Мисля, че студентите по медицина трябва да помагат доброволно, платено
Коментари Харесай

Невролог: Студентите по медицина трябва да помагат доброволно, платено и в краен случай

Мисля, че студентите по медицина трябва да помагат доброволно, платено и в краен случай. По-правилно е да пуснем стажант-лекарите на места, които не са Коронавирус отделения. Те могат да помагат на места, където не достигат лекари, а не в устата на лъва. Това заяви ръководителят на Катедрата по неврология на Медицинския университет акад. Лъчезар Трайков в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ При пациентите с усложнения се налага да се приложат уменията на опитните специалисти, а не студентите. При тях се налагат специфични грижи. За съжаление всяко заболяване вреди на мозъка “, предупреди той.

„ В състояние на криза става ясно колко сме способни, колко сме почтени, колко сме искрени. Недостигът на лекари е в цял свят. Те с отворени обятия приемат нашите добре подготвени млади лекари. В САЩ медицината се развива много по-бързо “, подчерта неврологът.



По думите на акад. Трайков спирането на плановите операции е разходка по много тънък лед.

„ Сигурно мярката е пресилена, но при превантивната мярка през март България беше сред отличниците “, допусна той.

„ Ако настинеш и ти изчезне обонянието по-вероятно е да е COVID-19. Сега знаем много повече за болестта. Всички лекари следят новите данни за коронавируса с надеждата са де открие лек “, коментира още акад. Трайков.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13854  В Сливен 204 са новите случаи на COVID-19 за седмица В Сливен 204 са новите случаи на COVID-19 за седмица  Проф. Витанов: Числата през идващия месец няма да са доста радостни Проф. Витанов: Числата през идващия месец няма да са доста радостни  Инфаркт е умъртвил мъжа, който не беше признат в болница със подозрения за COVID-19 Инфаркт е умъртвил мъжа, който не беше признат в болница със подозрения за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР