Министърът на земеделието на Зимбабве Перанс Шири почина от Ковид-19,

...
Министърът на земеделието на Зимбабве Перанс Шири почина от Ковид-19,
Коментари Харесай

Министърът на земеделието на Зимбабве почина от COVID-19

Министърът на земеделието на Зимбабве Перанс Шири почина от Ковид-19, като стана първият високопоставен правителствен служител, чийто живот бе отнет от пандемията, съобщи зимбабвийският президент Емерсон Мнангагва, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11002
Шири, който е генерал от запаса, помогнал за организацията на преварата, свалил от власт Робърт Мугабе през 2017 г., е починал на 29 юли.

Покойният ветеран от войната за освобождение бе провъзгласен за национален герой и ще бъде погребан днес на церемония, на която ще присъстват тесен кръг участници.

" След като вече е потвърдено, че Шири е починал от Ковид-19, ще следваме правилата на Световната здравна организация за организирането на погребението ", каза президентът Мнангагва по време на последното причастие в дома на покойния министър в Хараре.

Зимбабве е регистрирало 2879 случая на коронавирус и 40 починали от заразата, отбелязва Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11002  Връщат рестриктивните мерки в елементи от Северна Англия Връщат рестриктивните мерки в елементи от Северна Англия  Нови случаи на ковид в Китай Нови случаи на ковид в Китай  1129 умряли за денонощие от ковид в Бразилия 1129 умряли за денонощие от ковид в Бразилия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР