Министърът на здравеопазването на Словакия Марек Крайчи заяви вчера, че

...
Министърът на здравеопазването на Словакия Марек Крайчи заяви вчера, че
Коментари Харесай

Словакия е изправена пред втора вълна на пандемията, заяви министърът на здравеопазването

Министърът на здравеопазването на Словакия Марек Крайчи заяви вчера, че страната преживява втора вълна на пандемията от коронавирус, съобщиха БТА и ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11369
" В момента епидемиологичната ситуация в Словакия е под контрол, макар че се влошава. Страната е изправена пред втора вълна /на пандемията/ от новия коронавирус ", каза министърът по националното радио.

В Братислава вчера се състоя заседание на комисията за противодействие на пандемията, създадена от словашкото правителство. Експертите, влизащи в състава й, препоръчаха на жителите на републиката да се въздържат от пътувания в чужбина.

От началото на пандемията общият брой заразени с коронавируса в Словакия, с население от 5,5, милиона души, достигна 2615, включително оздравелите. От усложнения, предизвикани от коронавируса, са починали 31 души, излекували са се 1 847, припомня агенцията.

Здравното министерство на Словакия обяви за появата на коронавирусната инфекция на територията на страната на 6 март. От тогава са тествани 280 980 жители.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11369  Бивш италиански министър председател приканва за наложителна имунизация против ковид Бивш италиански министър председател приканва за наложителна имунизация против ковид  Колумбия записва рекорден растеж на броя на инфектираните с ковид - 12 830 за денонощие Колумбия записва рекорден растеж на броя на инфектираните с ковид - 12 830 за денонощие  210 нови случая на ковид, 12 са умряли за денонощието 210 нови случая на ковид, 12 са умряли за денонощието
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР