Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар заяви, че всяка

...
Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар заяви, че всяка
Коментари Харесай

САЩ обеща: Ще споделим всяка ваксина за COVID-19 след като се покрият нашите нужди

Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар заяви, че всяка американска ваксина или друго лечение на COVID-19 ще бъде справедливо споделено с останалия свят, щом нуждите на САЩ бъдат задоволени, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11324
По света се разработват над 200 варианта за ваксина, като повече от 20 вече са на етап клинични изпитания. Президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се зарече да има готова ваксина до края на годината, въпреки че обикновено са нужни няколко години за разработването и тестването на ваксините за безопасност и ефективност.

" Първият ни приоритет, естествено, е да разработим и произведем достатъчно количество безопасни и ефективни, официално одобрени ваксини и лечение за САЩ ", заяви Азар, който е на посещение в Тайван.

" Очакваме обаче да имаме капацитет, щом тези нужди бъдат задоволени, да осигурим такива продукти за световната общност чрез справедливо разпределение в консултации с международната общност ", добави той.

Азар каза още, че решението на САЩ да напуснат Световната здравна организация не означава, че те ще намалят приноса си към световното здравеопазване. " САЩ винаги са давали и ще продължават да дават най-големия финансов принос за световното здравеопазване. След излизането ни от СЗО ще работим с други представители на международната общност за намиране на подходящите начини да подкрепяме двустранно и многостранно световното здравеопазване в мащабите, в които САЩ са го правили досега ", заяви Азар.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11324  Броят на инфектираните с ковид в Полша надвиши 52 000 Броят на инфектираните с ковид в Полша надвиши 52 000  Проверяват болничното заведение във Велико Търново поради гибелта на юноша с ковид Проверяват болничното заведение във Велико Търново поради гибелта на юноша с ковид  Майка на дете, инфектирано с COVID-19: Държавата бори вируса? Да, но не! Майка на дете, инфектирано с COVID-19: Държавата бори вируса? Да, но не!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР