Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов за COVID-19: Очаква се трета вълна и много тежки рестрикции

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разкрива последни подробности след последния Съвет на ЕС за годината.

,,Очакваме да излезем от пандемията в края на август или през октомври догодина и то ако се достигне до ваксиниране на 70% от населението на Европа``, посочи Борисов.

Няма приказка за отваряне на Европа до края на март. Очаква се трета вълна и много тежки рестрикции, отсече премиерът.

,,Резултатите са добри, но не трябва да бъдем оптимистични, че пандемията ще приключи за Коледа. Празниците трябва да се прекарат в много тесен семеен кръг``, коментира министър-председателят.

" Никога нямаше да можем да се разберем между държавите-членки за ваксините, ако не беше Урсула фон дер Лайен. Тя свърши много работа ", добави той.

По думите му, ако ваксините дойдат преди Нова година, ние сме готови с логистиката и можем веднага да ги доставим у нас.

Изключително важно е да намерим общи пътища, за да си уеднаквяваме позициите и да не възпрепятстваме хората. Бързите антигенни тестове могат да бъдат в услуга на бизнеса и за бързи придвижвания между държавите, уточни премиерът.

,,Третата важна точка, която коментирахме, е изменението на климата. Това беше много дискусионна и трудна точка. Ние предложихме като Съвет 50% таван на вредните емсии. Европейският парламент прие 60%. Това е за целия ЕС и дава възможност да ни се помогне на нас повече и това да бъде бързо задействано. Това трябва да се случи през 2030 г.``, добави министър-председателят.

,,Имаше много коментари за природния газ, но се прие, че това ще е едно от горивата на прехода. Коментирахме и ядрените централи. Има и държави като нас, които желаят да продължат да произвеждат ток от ядрените централи, защото то е без вредни емисии``, каза още Борисов.

" Българските специални служби работят изключително добре с европейските служби и службите в Щатите ", каза Борисов по темата за сигурността.

" Отношенията на ЕС със САЩ са много важни. Огромни надежди се възлагат от ЕС към новата администрация на Щатите и връщането на страната в Парижкото споразумение за изменение на климата ", сподели министър-председателят. По думите му по тази тема е имало категорично единодушие.

" Ние, като член на ЕС, подкрепяме нашите приятели от Гърция и Кипър. Настояваме да се намерят дипломатически решения с Анкара. Осъдихме нарушаването на договорите и провокативното движение на военни и други плавателни съди. Осъдихме и категорично нападенията над водещи личности като Еманюел Макрон и други лидери ", допълни той.

" Германското председателство направи големи усилия и се постигна този компромис между страните-членки на ЕС ", уточни Борисов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16592  Заети са 85% от Коронавирус леглата в Ямболска област Заети са 85% от Коронавирус леглата в Ямболска област  В Швеция такситата също се включиха в битката против пандемията В Швеция такситата също се включиха в битката против пандемията  Европейската комисия разгласява подробна информация за имунизациите против COVID-19 Европейската комисия разгласява подробна информация за имунизациите против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР