Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ...

Бойко Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет.


Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще вземе участие в заседанието на Европейския съвет, което ще започне днес в 17,00 часа и ще се проведе по видео връзка.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2537
Това ще бъде третата видеоконференция, на която европейските лидери ще координират усилията на страните от ЕС за справяне с COVID-19, като предишните се състояха на 10 и 17 март.

Борисов за COVID-19: Във война сме с невидим противник, който лети из въздуха

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, осигуряване на медицинско оборудване с акцент върху тестове, лична защитна екипировка и респиратори, както и за отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Европейските лидери ще разговарят и за начините за справяне със социално-икономическите последици, причинени от разпространението на COVID-19. Очаква се на срещата да бъдат разгледани и въпросите за граждани на Европейския съюз, които все още са блокирани в трети страни.На заседанието на Европейския съвет ще бъде обсъдено и приемането на решение за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Република Северна Македония и Република Албания.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2537 Министър Банов: Съвестта сега ми е чиста Министър Банов: Съвестта сега ми е чиста Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна до 36 508 Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна до 36 508 60 млн. лв. от ОПРЧР се насочват в подкрепа на 14 000 здравни работници в борбата с COVID-19 60 млн. лв. от ОПРЧР се насочват в подкрепа на 14 000 здравни работници в борбата с COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg