Министерството на транспорта е в напреднала фаза за въвеждане на

...
Министерството на транспорта е в напреднала фаза за въвеждане на
Коментари Харесай

Въвеждането на е-товарителници е в напреднала фаза

Министерството на транспорта е в напреднала фаза за въвеждане на електронни товарителници, като на първия етап те ще важат за вътрешния транспорт, а по-късно и за международния. Това е съобщил зам.-министърът на транспорта Ангел Попов на среща в БСК с председателя на Камарата Радосвет Радев.

Попов е отбелязал, че искането за въвеждане на електронни товарителници е било отправено за първи път от БСК с официално писмо до МТИТС, като част от пакета антикризисни мерки за преодоляване на последиците от COVID-19 в областта на транспорта и логистиката.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8683
Министър Желязков: Всички мерки, които се взимат, трябва да имат по-дълъг хоризонт

В началото на април т.г. БСК представи идеята за е-товарителници пред МТИТС по настояване на две браншови организации - Националното сдружение на българските спедитори и Националната организация на митническите агенти, припомнят от камарата.

Предстои в първите дни на юни МТИТС да представи работен вариант на документите, които следва да уредят правно статута и ползването на електронни товарителници у нас, и след съгласуване със заинтересованите представители на бизнеса, да се пристъпи към ефективното въвеждане на мярката в практиката.

Въвеждането на е-товарителници спестява време на операторите и администрацията в сектора, ще доведе до по-добра отчетност, по-добър контрол от страна на държавните органи и, не на последно място, ще има екологичен ефект, тъй като сериозно ще ограничи хартиения документооборот, посочват от БСК.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8683  Русия с антирекорд за умряли от COVID-19 за денонощие Русия с антирекорд за умряли от COVID-19 за денонощие  След огромни проучвания: Коронавирусът е изключително рисков за болните от рак След огромни проучвания: Коронавирусът е изключително рисков за болните от рак  Японските военновъздушни сили прелетяха над Токио, с цел да поздравят медиците Японските военновъздушни сили прелетяха над Токио, с цел да поздравят медиците
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР