Министерството на културата на Китай получи като подарък от частен

...
Министерството на културата на Китай получи като подарък от частен
Коментари Харесай

Древен ръкопис разказва за похищението на китаец от извънземни

Министерството на културата на Китай получи като подарък от частен колекционер повече от петстотин ръкописа на династията Минг, между които и един много невероятен ръкопис.

Ако повечето документи са били посветени предимно на история, медицина и бойни изкуства, което е в съответствие с интересите на китайците от 16-ти век, уникалният ръкопис, датиращ от 1528 г., разказва за невероятното приключение на един от селяните - зидар, който веднъж видял НЛО и го взел за падаща звезда.



След като определил приблизителното местоположение на падането на " звездата ", занаятчията, очевидно притежател на любознателния ум на изследовател, тръгнал да я търси в планините. И открил мястото, само " звездата " се оказала неразбираема кръгла къща, изработена от лъскав метал или покрита с боя, непозната на зидаря. От удивление и мистичен страх от откритието китаецът загубил дори сетивата си, а когато се съвзел, осъзнал, че е в странна студена стая, равномерно осветена от червена светлина. А около зидаря се суетили триглави същества в невероятни дрехи и бръмчели нещо неразбираемо, нещо като птичи език.

От ужаса китаецът изпаднал в безсъзнание и когато се свестил, осъзнал, че лежи на земята, недалеч от селото си. Човекът не можел да разбере как се е върнал от планините, и имал откъслечни спомени от триглави същества и решил, че това е само сън, или по-скоро - кошмар.

Но кошмарът продължил и в действителност, защото се оказало, че зидарят е отсъствал повече от една година от селото, и отдавна бил смятан за изчезнал. Никой не вярваше в разказите му за приключението, а и той самият не бил убеден, че не е сънувал.

Въпреки това, авторът на ръкописа, който сега е оповестен от Министерството на културата на Китай, е бил човек, очевидно образован, който провел собствено разследване, убеден в истинността на думите на зидаря. Това било индиректно потвърдено от червения белег на гърдите му, който мъжът не е имал преди. Освен това този странен белег скоро изчезнал много мистериозно от тялото на зидаря.

Всичко това е описано в ръкописа на китайския хроникьор. За съжаление, в древния трактат няма повече информация за това невероятно събитие.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР