Мигрантите, бягащи от конфликт, трябва да стоят възможно най-близо до

...
Мигрантите, бягащи от конфликт, трябва да стоят възможно най-близо до
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Мигрантите трябва да остават близо до родните си страни

Мигрантите, бягащи от конфликт, трябва да стоят възможно най-близо до родните си страни, заяви президентът на Полша Анджей Дуда, критикувайки предложенията за промяна на правилата на ЕС за миграцията и предоставянето на убежище, предаде Ройтерс.

" За благото на страните, от които сега тези хора бягат заради война, те трябва да стоят колкото се може по-близо до техните граници, за да имат възможно най-големия ентусиазъм и мотивация да се върнат и да ги възстановят ", каза Дуда в интервю по общественото радио TVP info.

Президентът разкритикува предложенията ЕС да разпределя мигрантите сред страните членки, като заяви, че Полша е против това да бъде принудена да приема мигранти и те да нямат право да избират дестинацията си, предаде БТА.

" Вярвам, че никакъв диктат на Европейския съюз не трябва да ни принуждава. Не бива никога да се съгласяваме с това ", каза Дуда.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 128  Руски моряци наказани в Гърция на по 300 години затвор за трафик на мигранти Руски моряци наказани в Гърция на по 300 години затвор за трафик на мигранти  Какво съставлява новият проект на Европейски Съюз за миграцията Какво съставлява новият проект на Европейски Съюз за миграцията  Отпада Дъблинското съглашение, няма да има квотно систематизиране на мигранти Отпада Дъблинското съглашение, няма да има квотно систематизиране на мигранти
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР