Методът за лечение на болни от коронавирус чрез използване на

...
Методът за лечение на болни от коронавирус чрез използване на
Коментари Харесай

Лечение на коронавирус с кръвна плазма от оздравели пациенти ще се прилага В Турция

Методът за лечение на болни от коронавирус чрез използване на кръвна плазма от оздравели вече пациенти ще започне да се прилага в Турция след около десет дни. Това посочва председателят на турския Червен полрумесец Керем Кънък, съобщава турският телевизионен канал НТВ, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3835
Кънък е заявил, че специализираният Научен съвет за борба с коронавируса вече е взел решения по въпроса. Той е уточнил, че за взимането на кръвна плазма е необходимо да са минали 14 дни от излекуването на болните.

Учен: Ситуацията с COVID-19 в САЩ ще се влоши повече, отколкото в Италия

Кънък е посочил, че след като мине този срок, на излекуваните отново ще се направи тест, за да се потвърди, че са се изчистили от коронавируса, и тогава от тях ще се вземе кръвна плазма. Тя ще бъде разпределена в болниците за лечение на пациенти, при които се смята, че е подходящо да се приложи този метод.

Според Кънък след десетина дни ще изтече 14-дневният срокът от оздравяването на първите пациенти и тогава ще започне взимане на кръвна плазма от тях. Той е уверил, че базата за това вече е подготвена.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:




Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3835  Известни персони станаха доброволци Известни персони станаха доброволци  Учени оповестиха каква мокрота на въздуха стопира ковид Учени оповестиха каква мокрота на въздуха стопира ковид  Вижте каква мокрота на въздуха стопира ковид Вижте каква мокрота на въздуха стопира ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР