Мерките се разхлабиха, защото шест месеца по-късно познаваме по-добре вируса

...
Мерките се разхлабиха, защото шест месеца по-късно познаваме по-добре вируса
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев разкри ще има ли втори пик на COVID-19 у нас

Мерките се разхлабиха, защото шест месеца по-късно познаваме по-добре вируса и сме по-добре подготвени. Не е толкова тежко, колкото си мислехме в началото. Мерките, които приложихме своевременно също оказаха своето влияние за опазване на населението ни. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8382
Той определи заразата от COVID-19 като пожар. „ Когато има много заразени - пожарът гори по-бързо и обратното “.

Епидемиологът д-р Масимо Гали разкри: Ситуацията в Милано е взривоопасна

„ В момента всички тестове, които са направени показват, че едва 4% са преборили вируса. Не подозирам, че ще има втори пик на болестта. Може би ще стане петия вариант на настинките, защото организмите ни са вече с имунитет. Вече знаем каква е честотата на вируса и виждаме характеристиката на епидемиологичния процес “, каза още той.

" В Източна Европа нещата протичаха по-различно и меко, отколкото Западна Европа. Имаше случайности, които съвпаднаха с налагането на мерките, като например грипната ваканция, в която се намирахме ", допълни пулмологът.

" И без наличие на ваксина се справяме много добре с епидемията. При бъдеща ваксина ще се ваксинират „ Има едно нещо, което вируса не може да промени, начина, по който се захваща за клетката. Така че ако се създаде ваксина, която да защитава тези участъци ще помогне. Въпреки, е и без ваксина се справяме много добре. Ако има ваксина, тя ще се поставя на хората от рисковите групи “, разясни д-р Александър Симидчиев.

„ Маската и хигиената на ръцете могат да ни предпазят в самолет, това се говори от самото начало “, обясни той.

" Ако спазваме тези елементарни мерки ще имаме много спокойно море. COVID-19 направи така, че хората да се върнат 50-60 г. назад във времето, когато инфекциозните болести бяха бич и се спазваха по-високи хигиенни мерки ", заяви д-р Симидчиев.

„ Распираторните вируси се предават по един и същ начин - карат ни да кашляме, за да ги разпространяваме “, уточни той.

„ Пътуването в самолет е много рискова дейност, защото циркулира един и същ въздух, който не може да се пречисти през филтрите. Добър начин за определяне на риска е не да ваксинираме цялото население, а тези с рисково поведение. По-добре е да ваксинираме хората, които ще пътуват, вместо да ги държим 14 дни под карантина “, категоричен е пулмологът.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8382  Д-р Антъни Фаучи разкри по кое време най-рано Съединени американски щати може да създаде ваксина против COVID-19 Д-р Антъни Фаучи разкри по кое време най-рано Съединени американски щати може да създаде ваксина против COVID-19  Смъртните случаи от ковид във Англия се усилиха с 351 до 36 393 Смъртните случаи от ковид във Англия се усилиха с 351 до 36 393  Прокуратурата погна онлайн търговци, продавали лекове за ковид Прокуратурата погна онлайн търговци, продавали лекове за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР