Мерките, които предприема държавата са правилни, въпреки че дойдоха със

...
Мерките, които предприема държавата са правилни, въпреки че дойдоха със
Коментари Харесай

Лекар: Всички мерки, които се предприемат са с цел да се покаже, че нещо се прави

Мерките, които предприема държавата са правилни, въпреки че дойдоха със закъснение. Това заяви инфекционистът д-р Трифон Вълков в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

" Цялото лекарско съсловие е наясно обаче, че маски няма как да ни предпазят напълно ", подчерта той. " Логиката в това не е медицинска. Това е опитът на здравната система да ограничи разпространението на заболяването ".

" Тази практика се оказа непечеливша във времето. Маската става негодна в момента, в който я поставим ", подчерта д-р Трифон Вълков.

По думите му вирусът е църкулирал вече в Европа. „ Вирусът все още се адаптира. Той няма интерес да убие гостоприемника си “.



" Това, което наблюдавахме в края на месец март и началото на април, първите хора, които вкараха вируса в страната бяха мигранти и те бяха първите пациенти в болниците. Те имаха тежки кашлици, които продължаваха със седмици. Това със самоизолирането трябва да се спазва от хора, които са проявили симптоми ", коментира д-р Вълков.

" Не трябва да се доверяваме на 100% на PCR тестовете. Те се използват, защото нямаме нещо по-добро. Хората, даващи положителни тестове, но без клинични симптоми, не означава, че са заразни. Тестовете при тях отчитат разпад на вируса ", обясни инфекционистът.

Той посъветва хората да следят собствените си симптоми. " Ако сме контактували с болен от COVID-19, но не проявяваме симптоми, не е задължително да си правим тест ", заяви той.



Според д-р Вълков по-вероятно е да се заразим от човек, проявяващ симптоми, отколкото от болен, без симптоми. Всички мерки, които се предприемат са с цел да се покаже, че нещо се прави.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13550  COVID-19 взе първа жертва в община Дряново COVID-19 взе първа жертва в община Дряново  Маските стават наложителни навън. Министър Ангелов разяснява и обстановката с президента Маските стават наложителни навън. Министър Ангелов разяснява и обстановката с президента  Обсъждат се спомагателни противоепидемични ограничения за област Смолян Обсъждат се спомагателни противоепидемични ограничения за област Смолян
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР