Мексико ще получи най-малко 2000 дози от потенциалната руска ваксина

...
Мексико ще получи най-малко 2000 дози от потенциалната руска ваксина
Коментари Харесай

Мексико ще получи поне две хиляди дози от руската ваксина

Мексико ще получи най-малко 2000 дози от потенциалната руска ваксина срещу коронавирус Спутник V за тестове сред населението, съобщи в четвъртък мексиканският външен министър Марсело Ебрард, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Ебрард определи новината като много добра, защото това ще позволи на Мексико да " купи време " в борбата с епидемията.
В сряда мексиканското правителство заяви на Русия, че би желало да участва в третата фаза на изпитанията на ваксината като част от усилията да си осигури ранни доставки на ефективно средство за контрол на коронавируса.

Масовото тестване на руската ваксина срещу новия коронавирус ще включва над 40 хиляди души и ще бъде наблюдавано от комисия от чуждестранни изследователи, когато започне през следващата седмица, съобщиха в четвъртък участници в проекта.

Мексиканското правителство на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор се стреми да осигури на страната ефективна ваксина колкото се може по-скоро. То вече се съгласи да подкрепи производството на потенциалната ваксина на британската АстраЗенека и Университета на Оксфорд за пазара на Латинска Америка. Също така в Мексико тече подготовка за изпитания на продуктите на американската Джонсън енд Джонсън и на две китайски компании.

Мексико е регистрирала 537 031 случая на коронавирус и 58 481 починали от Ковид-19 - третия най-висок брой на смъртните случаи в света.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11611  Франция ще отвори учебните заведения на 1 септември макар скока в броя на новозаразените Франция ще отвори учебните заведения на 1 септември макар скока в броя на новозаразените  Броят на смъртните случаи в Латинска Америка надвиши 250 хиляди Броят на смъртните случаи в Латинска Америка надвиши 250 хиляди  Висок брой излекувани от COVID-19 за последното денонощие Висок брой излекувани от COVID-19 за последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР