Между мен и премиера няма противоречия. С него си говорихме

...
Между мен и премиера няма противоречия. С него си говорихме
Коментари Харесай

Доц. Мангъров обясни при какви обстоятелства ще бъдем защитени при нова вълна на коронавируса

Между мен и премиера няма противоречия. С него си говорихме за медицинската същност на проблема и какви са най-ефективните начини да излезем от него. Това заяви в интервю за Bulgaria ON AIR доц. Атанас Мангъров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4775
,,Това, което трябва да се направи в момента в Банско, се нарича репрезентативно рендуминизирано проучване, т.е. да се изследват толкова хора, колкото е нужно, за да се получи информация за цялостната картина в Банско. И второто нещо е хората, които бъдат включени в това проучване, трябва да бъдат избирани на случаен принцип, защото ако се изследват само лекари, полицаи и други рискови групи ще разберем за състоянието само на въпросните рискови групи, докато на нас ни трябва състоянието на населението като цяло``, разясни той.

Борисов се видя на четири очи с доц. Мангъров. Ето какво му каза той

По думите му при тестването на жителите на Банско трябва да се подберат хора по математическа формула и в проучването задължително трябва да участват статистици.

,,Не знаем колко заразени има изобщо, в момента почти нищо не знаем за състоянието на имунния статус на населението``, посочи още доц. Мангъров и уточни, че българското население би било защитено при втора вълна от коронавирус, ако поне 70 на сто от хората у нас имат антитела.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4775  Шефката на ЕЦБ: Проявявайки взаимност, ние служим на ползите си Шефката на ЕЦБ: Проявявайки взаимност, ние служим на ползите си  Медия от Съединени американски щати: Младите не са застраховани Медия от Съединени американски щати: Младите не са застраховани  Сърбия също стартира лекуване на болните от COVID-19 с кръвна плазма Сърбия също стартира лекуване на болните от COVID-19 с кръвна плазма
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР