Медици от всички отделения на областната болница в Ямбол са

...
Медици от всички отделения на областната болница в Ямбол са
Коментари Харесай

В Ямбол пациенти изчакват по домовете, докато се освободи COVID легло

Медици от всички отделения на областната болница в Ямбол са засегнати от коронавирусната инфекция. В лечебното заведение са разкрити 61 легла за Коронавирус пациенти и това е максималният брой, в противен случай ще се блокира работата на останалите отделения.

През ноември през Коронавирус отделенията на държавната болница са преминали 188 пациенти, броят на починалите е 54. Според зам.-директора д-р Валентин Вълчев високата смъртност през последните две седмици се дължи на броя на пациентите, които постъпват ежедневно в изключително тежко състояние.

Леглата са запълнени, налага се и изчакване по домовете. Пациенти, които имат нужда, но не са в изключително тежко състояние, се записват, взимат се данните, изчакват в дома си няколко часа и при освобождаването на легло, се хоспитализират.

Най-много медици в момента са заразени от спешното отделение, четирима от осемте реаниматори също са болни, засегнат е и персоналът на центъра за спешна медицинска помощ, отбелязва БНР.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16298  Съединени американски щати доближиха нов връх от близо 228 000 новозаразени с COVID-19 за ден Съединени американски щати доближиха нов връх от близо 228 000 новозаразени с COVID-19 за ден  " Пфайзер " заяви за проблем с производството на имунизацията  Болницата в Мездра получи уред за кислородна терапия Болницата в Мездра получи уред за кислородна терапия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР