Медицинските сестри в Израел започнаха обща стачка срещу сериозния недостиг

...
Медицинските сестри в Израел започнаха обща стачка срещу сериозния недостиг
Коментари Харесай

Израелските медицински сестри обявиха стачка в разгара на пандемияга

Медицинските сестри в Израел започнаха обща стачка срещу сериозния недостиг на персонал и претовареното работно време. Тези проблеми се влошиха и с пандемията от коронавируса, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10605
До общата стачка се стигна след неуспех на преговорите между медицинските сестри и министерството на финансите. Стачкуват сестрите от държавните болници и клиники. Те ще изпълняват само основните и най-съществените си задължения.

В началото на юли в стачка излязоха и социалните работници, които също казват, че са претоварени с работа и не получават достатъчно средства.

Медицинските сестри искат правителството да отпусне пари за наемането на повече персонал в държавните болници.

Проблемите на сестрите се увеличават и заради това, че близо 800 от тях са под карантина заради коронавируса, според данни на здравното министерство. А същевременно бяха открити 40 нови отделения за борба с коронавируса, в които са ангажирани сестри от други болнични отделения.

В Израел броят на заразените с коронавируса от началото на епидемията възлиза на 50 714 души. В сериозно състояние са 260 души. Починалите досега са 415.

Миналата седмица израелският премиер Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и обяви, че ще има еднократни парични помощи за всички израелски граждани заради кризата, породена от коронавируса и с цел стимулиране на икономиката. Но договорката за помощите беше постигната едва днес, тъй като министърът на отбраната Бени Ганц поиска по-уязвимите израелци да получат по-високи суми.

Помощите ще са между 750 и 3000 шекела (200 до 900 долара) за всяко семейство и ще костват на страната общо 6 милиарда шекела (1,7 милиарда долара).
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10605  В Сливенска област понижават случаите на ковид В Сливенска област понижават случаите на ковид  За СОVID-19 Съединени американски щати избират да слушат лекар Фаучи, а не Тръмп За СОVID-19 Съединени американски щати избират да слушат лекар Фаучи, а не Тръмп  Читалищата в Асеновградско ще продължат да действат Читалищата в Асеновградско ще продължат да действат
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР