Медиите разпространиха снимки и видео, на които е запечатан главатарят

...
Медиите разпространиха снимки и видео, на които е запечатан главатарят
Коментари Харесай

Гледа като върколак: Появиха се кадри с главатаря на една от най-кървавите групировки през 90-те, заравяла жертвите си живи!

Медиите разпространиха снимки и видео, на които е запечатан главатарят на една от най-кървавите престъпни, руски групировки от 90-те години. Това са и първите кадри с т. нар. вор в законе Костя Болшой - Константин Писарев, които се появяват на бял свят.

Престъпната му групировка се е отличавала с особена жестокост и е държала в страх цяла Москва, няколко региона на Русия и жители на съседни страни в продължение на 20 години.

На бандата се приписват от 30 до 50 убийства.



Сред ликвидираните са десетки известни личности - бившият заместник министър на правосъдието Владимир Постишев, директорът на Научния център за правна информация Марат Газизов, майор от полицията Роман Маслов.



Костя Болшой се смята за вероятния убиец на кмета на Сергиева Посада - 35-годишният Евгений Душко е бил убит на 22 август 2011 година рано сутринта, когато излизал от дома си. Баща му успява да го закара в болницата, но той умира там от раните си.



Пискарев получава прозвището Болшой заради двуметровия си ръст и масивното телосложение. Но също и, защото всички се страхували от него. Той бил целият в злато, вълчи поглед, пръстени по целите ръце, масивни синджири и с маниери на властелин.
Според оперативни работници Пискарев е бил един от най-жестоките килъри.

Той убивал не само конкурентите, които се намесвали в престъпния му бизнес, но и хора от своите.



" Ликвидирал свои сътрудници за провинения, имаше много такива случаи. Посягаше дори на хора, с които просто не е могъл да се договори, дори и във връзка с битови въпроси ", разкрива един от разследващите.

Членовете на бандата на Болшой ликвидирали жертвите си с особена жестока - разстрелвали, душили и дори заравяли живи. В горите на Подмосковието били погребани поне осем души, а личността на един от тях и до ден днешен не е установена.

Пискарев е арестуван през 2016 година и следващите седмици трябва да се изправи пред съда. Задържани са и 14 от съучастниците му, на този етап е доказано, че имат връзка с най-малко 25 убийства. На свобода и до ден днешен е един член на бандата. В неизвестност е 48-годишният член на бандата Игор Сарян.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР