Машинистът, помощник-машинистът и началникът дерайлиралия влак по линията София –

...
Машинистът, помощник-машинистът и началникът дерайлиралия влак по линията София –
Коментари Харесай

Оперираха началничката на дерайлиралия край Благоевград влак

Машинистът, помощник-машинистът и началникът дерайлиралия влак по линията София – Петрич са хоспитализирани в отделението по хирургия на благоевградската болница, след като пътническият влак се удари в паднала скала на релсите и дерайлира. При инцидента, станал в понеделник около 19 ч. в района на Кресненското дефиле, пострадаха 8 човека, съобщава struma.bg.

58-годишна жена от София е със скъсано сухожилие на десен крак, 20-годишен мъж от Перник е с комоцио, 37-годишен мъж от Петрич е с фрактура на главата, 65-годишна жена от Благоевград е с фрактура на носа, 33-годишен мъж от с. Черниче е с травми в областта на гърдите и корема, 68-годишен мъж от Перник е с разкъсно-контузна рана на носа, 48 годишна жена от Симитли е с натъртвания по тялото и 53-годишен мъж от Сандански е с натъртвания по тялото.

60-годишна благоевградчанка, пътувала във влака, е потърсила лекарска помощ с оплакване от високо кръвно налягане.

Началник на влака е била 58- годишната жена, която вчера е оперирана. Тя е имала частично разкъсване на мускул на подбедрицата. Операцията е минала добре и жената се възстановява, заяви началникът на отделението по ортопедия д-р Николай Пиринчиев.

По случая с дерайлиралия влак е образувано досъдебно производство. Въпреки че инцидентът е предизвикан от паднала скала, а не в резултат на човешка грешка, ще бъде направена експертиза дали машинистът на влака е могъл да спре, обясни шефът на Районна прокуратура Борислав Ковачки.

Пробата на машиниста на влака за употреба на алкохол е отрицателна.

Генералният директор на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Красимир Папукчийски вчера през целия ден лично наблюдаваше раздробяването на 50-тонния скален къс, нанесъл щети основно на локомотива. Релсите не са пострадали, уточни Папукчийски след първоначалния оглед.

До малките часове на вторник екипи на компанията работеха по отстраняване на подвижния състав от линията, разкачен бе контактният проводник и на място пристигна тежка пътна механизация, която да изчисти линията от скалните отломки, да вдигне съборения при удара стълб и дерайлиралия локомотив. Успоредно с това екипите започнаха и проверка на целия скален масив над линията, за да се установи дали има опасност за допълнителни срутвания и свличания.

Според областния управител на Благоевград Бисер Михайлов срутването на скалния блок не е могло да бъде предотвратено, а евентуалната причина за откъсването му от скалите е било слабото земетресение предишния ден, чийто епицентър бил точно в този район.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР