Маските сами по себе си не са чудодейното решение срещу

...
Маските сами по себе си не са чудодейното решение срещу
Коментари Харесай

СЗО: Маските не са чудодейното решение срещу COVID-19

Маските сами по себе си не са чудодейното решение срещу пандемията от COVID-19 и масовото им използване от населението е оправдано само при ограничен достъп до вода за миене на ръце или когато спазването на физическа дистанция е трудно. Това заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4466
" Няма черно-бяло решение, няма чудодейно решение. Маските сами по себе си не могат да доведат до овладяване на пандемията от COVID-19 ", каза Гебрейесус.

СЗО се обяви против бързото вдигане на ограниченията срещу COVID-19

Прекаленото и неправилно използване на защитните маски от населението в условия на пандемия не само няма да помогне, а може и да доведе до недостиг на такива маски за действително нуждаещите се от тях, каза шефът на СЗО, цитиран от ТАСС.

" Маските трябва да се носят по безопасен и подходящ начин ", каза Гебрейесус и добави, че СЗО препоръчва маски да се носят от болни хора и от тези, които си грижат за пациенти в домашна среда.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4466  Два нови случая на COVID-19 в Хасково Два нови случая на COVID-19 в Хасково  Губернаторът на Ню Йорк: Възможно е епидемията от COVID-19 да е стигнала фаза на плато Губернаторът на Ню Йорк: Възможно е епидемията от COVID-19 да е стигнала фаза на плато  България затвори границите си България затвори границите си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР