Маршаловите острови съобщиха днес за първите си случаи на коронавирус,

Маршаловите острови съобщиха днес за първите си случаи на коронавирус, ...

Коронавирусът стигна и до Маршаловите острови.


Маршаловите острови съобщиха днес за първите си случаи на коронавирус, след като двама души, пристигнали със самолет от Хаваите, са дали положителна проба, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Заразените са 35-годишна жена и 46-годишен мъж. Те пътували с директен полет от Хонолулу до военна база, намираща се на атола Куаджалин.

Двата случая не са свързани и заразените остават под карантина, казаха местните власти. Те увериха, че няма как да се стигне до местно предаване на вируса на Маршаловите острови.

Властите призоваха хората да запазят спокойствие и допълниха, че всички икономически сектори и правителството ще продължат да работят нормално.

Малката тихоокеанска страна беше едно от последните места в света, където нямаше регистрирани случаи на коронавирус.

С население от около 78 000 души, Маршаловите острови поддържат тесни военни и граждански връзки със САЩ по силата на спогодба за свободно асоцииране.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 14089 COVID отделение с 40 легла разкрива университетската болница "Дева Мария" в Бургас COVID отделение с 40 легла разкрива университетската болница "Дева Мария" в Бургас 120-годишна баба пребори коронавируса 120-годишна баба пребори коронавируса НА ЖИВО: Проф. д-р Тодор Кантарджиев запозна депутатите с предизвикателствата, породени от COVID-19 НА ЖИВО: Проф. д-р Тодор Кантарджиев запозна депутатите с предизвикателствата, породени от COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg