Манчестър Сити успя да излъже Челси и нанесе първа загуба

...
Манчестър Сити успя да излъже Челси и нанесе първа загуба
Коментари Харесай

Сити нанесе първа загуба на Челси за сезона

Манчестър Сити успя да излъже Челси и нанесе първа загуба на " сините " за сезона с 1:0 в едно от дербитата на шестия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача падна в 53-ата минута, когато Габриел Жезус препарира Едуар Менди. Малко след това Ромелу Лукаку вкара топката в мрежата на Сити, но попадението бе отменено заради засада.

Мегасблъсъкът стартира с шанс за гостите. Габриел Жезус отправи остро центриране към наказателното поле, но Сесар Аспиликуета бе на точното място, за да изчисти в корнер. " Сините " отвърнаха със скорострелна контраатака, при която Тимо Вернер напредна и опита успоредно на голлинията подаване към Ромелу Лукаку, но белгиецът се размина с топката.
Снимка: БГНЕС  Сити нанесе първа загуба на Челси за сезона
В средата на първата част Рийс Джеймс получи контузия и приключи участието си в срещата, като бе заменен от Тиаго Силва.

След половин час игра Родри отправи мощен изстрел към вратата на Менди, който обаче се удари в Антонио Рюдигер и донесе единствено корнер за " гражданите ".

В края на полувремето Де Бройне се разигра и създаде няколко опасни възможности за гостите. В 41-ата минута белгиецът подаде към Габриел Жезус, който овладя добре в центъра на наказателното поле, но ударът му бе неточен.

Началото на втората част бе идентично и отново " гражданите " бяха първите, които стигнаха до възможност. Джак Грийлиш се нагласи на границата границата на наказателното поле и стреля, но без успех.
Снимка: БГНЕС  Сити нанесе първа загуба на Челси за сезона
В 53-ата минута Габриел Жезус изведе Сити напред в резултата. Джак Грийлиш отправи изстрел, който бе блокиран, но Жезус се възползва от хаоса в наказателното поле на " сините " и я прати право в мрежата на Менди.

Последва нова добра възможност за гостите. Грийлиш надви противниковата защита и стреля, но сенегалският страж на Челси опази вратата си от ново попадение.

След час игра Тиаго Силва спаси отбора си от ново инкасирано попадение, изчиствайки топката от голлинията. Секунди по-късно влезлият от пейката Кай Хавертц подаде към Ромелу Лукаку, който вкара топката в мрежата на Едерсон, но попадението бе отменено заради засада.

В 70-ата минута Матео Ковачич стреля от границата на наказателното поле, но Рубен Диаш се намеси решително и блокира удара.
Снимка: БГНЕС  Сити нанесе първа загуба на Челси за сезона
Десетина минути по-късно " гражданите " пропиляха добра възможност за удвояване на аванса, но Аймерик Лапорт прати топката встрани от вратата на Челси. Секунди преди последния съдийски сигнал капитанът на " сините " можеше да върне паритета, но се размина с топката.

Така Челси отстъпи от първото място във временното класиране, свличайки се до четвъртата позиция с 13 пункта. " Гражданите " пък събраха същия актив и се изкачиха до третата позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР