Малко преди смъртта си английският физик Стивън Хокинг е предрекъл,

...
Малко преди смъртта си английският физик Стивън Хокинг е предрекъл,
Коментари Харесай

Стивън Хокинг с плашеща прогноза преди смъртта си! До края на века ще се появят суперхора, които...

Малко преди смъртта си английският физик Стивън Хокинг е предрекъл, че в бъдеще ще се появи нова раса от суперхора, която ще се превърне в огромна заплаха за човечеството, съобщава The Sunday Times. Прогнозата на най-великия ум на нашето време е поместена в последната му книга „ Кратки отговори на сериозни въпроси”, която ще излезе на 16 октомври.

Ученият предполага, че богатите съвсем скоро ще имат възможност да модифицират ДНК, подобрявайки паметта, интелекта, имунитета и продължителността на живот. Това ще се случи още през XXI век, смята Хокинг.

Според него подобни експерименти носят риск за онези, които няма да понесат подобрението на генетично ниво. „ Появата на свръххора веднага ще доведе до сериозни политически проблеми с неподобрените хора, които няма да са в състояние да се конкурират с тях. Те или ще измрат, или ще станат по-незначителни. Вместо това ще получим раса, която сама се проектира и непрекъснато се подобрява”, предполага физикът.

Според учения дори законите за генното инженерство да бъдат променени, все пак ще се намират хора, готови да нарушават правилата в своя полза.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР