Малайзия призова жените да спрат да се заяждат и да

...
Малайзия призова жените да спрат да се заяждат и да
Коментари Харесай

Малайзия призова жените да не се заяждат с мъжете си и да се гримират

Малайзия призова жените да спрат да се заяждат и да започнат да се гримират у дома.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3508
Призивът на Малайзия да се спазват определени препоръки в условията на пандемията от коронавируса, като например жените да се обличат и гримират у дома и да избягват да се заяждат с мъжете си, породиха сексистки скандал. Критиците заявиха, че подобни съвети насърчават половите стереотипи, предаде Ройтерс.

В серия онлайн постери с хаштаг ЖениПредотвратяватКовид-19, от малайзийското министерство по въпросите на жените и семейството съветват как да се избягват домашните конфликти по време на частичната карантина в страната, започнала на 18 март.

Един от разпространените постери изобразява мъж, седнал на диван, който моли жена си да се въздържа от това да бъде " саркастична ", ако се нуждае от помощ с домакинските задължения, пише БТА.

" Избягвайте да се заяждате със съпруга си ", указва друг плакат, като в опит да се " инжектира " хумор е използван глас, сходен с този на аниме персонажа Дораемон - синьо роботизирано коте, популярно в Азия.
От министерството също така призовават жените да се обличат и гримират, докато работят от дома.

" Тези плакати насърчават концепцията за неравенството между половете и увековечават концепцията за патриархат ", казва Ниша Сабанаягам, мениджър на местна правозащитна организация.

Постерите, качени във фейсбук и инстаграм, станаха обект на масови подигравки от страна на потребителите на социалните медии, които призоваха правителството да ги премахне.

От министерството не са отговорили на молбите за коментар.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3508  Куба спря всички идващи полети и гони всички задгранични съдове от територията си Куба спря всички идващи полети и гони всички задгранични съдове от територията си  Живко Тодоров: Старозагорци ще разхождат кучетата си до 250 м от вкъщи Живко Тодоров: Старозагорци ще разхождат кучетата си до 250 м от вкъщи  На Живо: 33 нови позитивни проби, 412 са общо инфектираните с COVID-19 у нас На Живо: 33 нови позитивни проби, 412 са общо инфектираните с COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР