Майстори-менте отново обират парите на беззащитни пенсионери. Последният засега такъв

...
Майстори-менте отново обират парите на беззащитни пенсионери. Последният засега такъв
Коментари Харесай

Дядо Стоян пусна майстори да поправят покрива на къщата му, но сега съжалява жестоко

Майстори-менте отново обират парите на беззащитни пенсионери. Последният засега такъв случай е от село Росен, където има двама излъгани, един неуспешен опит и... хора в паника. Полицията е предупредена, но данните за измамниците са твърде оскъдни, пише " Марица ".

Историята започва в последните дни на септември с появата на бригада юнаци, предлагащи ремонти на покриви. Пръв в мрежите им се оплита самотен пенсионер - Стоян.

„ Застана някакъв непознат на вратата, казва: " Покривът ти е за ремонт, иска улуци, а започват дъждовете, дай да ти го поправя! ", разказва човекът. Пуснах го, огледа. После доведе още четирима. Към 10-11 часа беше. Първо поискаха 700 лева за материали. Дадох им, докараха две връзки летви и малко бичмета и започнаха. До 18.30 часа казаха, че са готови. Дотогава няколко пъти ги питах колко ще струва, че може да нямам толкова - мълчат. Накрая ми застанаха насреща всичките - искат 4100 лева. Казах им, че нямам такава сума, а тарторът им отвърна, че и на 3000 са съгласни. Взеха ми 2500 лева - толкова имах. И предупредиха, че след няколко дни ще се върнат за останалите пари. Заплашиха, че ако не им ги дам, ще се качат на къщата да изпочупят керемидите “.

Мъжът признава, че пряка заплаха с побой не е имало, но поведението им подсказвало, че са готови да нападнат. След случилото се бил толкова изплашен, че в уречения ден, когато онези пак се канели да идват, цял ден не посмял да стъпи у дома си. Много по-късно се сетил да се обади на кмета и участъковия полицай. Но пък не могъл да даде почти никакви данни за измамниците - те предвидливо оставили колата си на разстояние, а от стрес възрастният човек дори не може да опише как изглеждат.

За да го принудят да им даде остатъка от парите, са зарязали покрива му с неизмазани капаци. Дали има други проблеми, ще си проличи при предстоящите валежи.

Изнудвачите успели да прилъжат и друга жертва - самотна жена. Пробвали се и при семейство възрастни хора. Там обаче ударили на камък - тъкмо започнали работа, някой се обадил на сина им, който отсъствал. Той светкавично организирал приятели да отидат и да прогонят псевдомайсторите, преди да са нанесли непоправими вреди.

Стоян се зарича никога повече да не пуска в къщата си непознати. Сега се чуди откъде ще търси още пари, за да наеме майстори, преди зимата да му направят качествен ремонт на покрива.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР